Autodiscover doet er langer over dan 30 seconden i.c.m. Outlook Print

• 0

Heeft u het probleem dat de Autodiscover er langer over doet dan 30 seconden met het inladen van een nieuw Outlook profiel?
Gelieve onderstaande handleiding door te lopen om het probleem op te lossen.

Het aanmelden van nieuwe email adressen zou binnen 20 tot 40 seconden moeten gebeuren.
De enige manier hoe het heel lang kan duren is dat Office niet up-to-date is omdat er een bug in Office heeft gezeten.

Stap 1
Controleer of jouw Outlook up-to-date is, dit kun je als volgt doen;
- Klik in Outlook op "Bestand" ;
- Klik hier op "Office-account" ;
- Vraag hier de "Info over Outlook" op;
- In het volgende scherm vind u boven aan uw versie van Microsoft Outlook.

Stap 2
- Als jouw versie ouder is dan de versies die hier onder zijn weergegeven dient u uw Outlook te updaten;
    - 16.06741.1014 Outlook 2016
    - 15.4753.1002 Outlook 2013

Stap 3
Let OP! Windows 10 heeft niet standaard alle updates voor "andere MS producten" aanstaan, waardoor het lijkt alsof Outlook up-to-date is maar dat eigenlijk niet is.
- Ga naar de "Instellingen van uw computer" vervolgens naar "Bijwerken en beveiliging";
- Hier vind je "Windows Update" en selecteer je "Geavanceerde opties";
- Vink hier "Updates voor andere Microsoft-producten ontvangen tijdens het het bijwerken van Windows" aan;
- Ga nu naar het vorige scherm en klik op de knop "Naar updates zoeken", hierna zullen de updates zich voordoen en kun je deze "Updaten".

Stap 4
- Nu kunt u opnieuw het profiel aanmaken zonder een trage Autodiscover.